today-is-a-good-day
21 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης στο ThePresident: Το νέο ασφαλιστικό εγγυάται καλύτερες αποδόσεις και συντάξεις

85η ΔΕΘ

«Ο υπουργός Εργασίας από τότε ανέλαβε είχε ως πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση απονομής συντάξεων. Κλείνουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος», ανέφερε – μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ερώτηση που του έθεσε το ThePresident.gr, διά του δημοσιογράφου Κώστα Πασίση, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

«Έχουμε διπλασιάσει το ρυθμό. Αυτό το ζήτημα εντός των επόμενων μηνών θα έχει προχωρήσει δραστικά», τόνισε ως προς το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων.

«Προφανώς δεν είναι τζόγος, αφού υπάρχει εγγύηση του κράτους ότι δεν θα χάσει κανείς το κεφάλαιο που έχει καταβάλει στο δικό του κουμπαρά. Αυτά τα συστήματα δίνουν κατά κανόνα υψηλότερες αποδόσεις και χρησιμοποιούνται παντού στον κόσμο. Δεν συζητάμε για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Θα παρέχει πόρους στην οικονομία και τελικά καλύτερες συντάξεις», είπε επίσης ο πρωθυπουργός αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό και τη σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Η ερώτηση που τέθηκε στον πρωθυπουργό

Kύριε Πρόεδρε, το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγάλη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το νέο ασφαλιστικό. Τελικά είναι τζόγος όπως λέει η Αντιπολίτευση ή η νέα γενιά θα πάρει καλύτερες συντάξεις; Και ένα παρεμφερές ερώτημα. Σήμερα μας παρακολουθούν πολλοί εργαζόμενοι, που ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη και αγωνιούν για τον χρόνο που θα την πάρουν τη σύνταξή τους. Έχετε να πείτε κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους; Στην ερώτηση περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς συντάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ