today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ρωσία: Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα 11χρονο κορίτσι, από έκρηξη φυσικού αερίου σε κτίριο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, ανάμεσά τους και ένα 11χρονο κορίτσι, έπειτα από έκρηξη φυσικού αερίου που προκλήθηκε σε διώροφο κτίριο, το οποίο κατέρρευσε μερικώς σε ένα χωριό της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιοχής Λιπέτσκ Ίγκορ Αρταμόνοφ.

Οπτικό υλικό εμφανίζει εκτεταμένες καταστροφές στο κτίριο στο Σολινταρνόστ, ένα χωριό που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, και διασώστες στον τόπο του δυστυχήματος που προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Βασίλι Ραζμούνοφ, τον επικεφαλής του τοπικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Σύμφωνα με το τοπικό τμήμα της ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, η έκρηξη φυσικού αερίου που σημειώθηκε στο κεντρικό τμήμα του κτιρίου προκάλεσε την κατάρρευσή του.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα σχετικά με τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας του κτιρίου.

Οι εκρήξεις φυσικού αερίου είναι σχετικά συχνές στη Ρωσία εξαιτίας της παλαιότητας των υποδομών και των ανεπαρκών κανονισμών ασφαλείας που αφορούν τη χρήση φυσικού αερίου. Στις αρχές της εβδομάδας δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε ένα εννιαώροφο συγκρότηματα κατοικιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ