today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Επεισόδια και ένταση στη ΔΕΘ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατά τη συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
Γίνεται χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη “μάχη” έχει μπει και η αύρα της ΕΛΑΣ, η οποία πραγματοποιεί συνεχώς ρίψεις νερού, προκειμένου να διαλύσουν τα άτομα.

Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στον αστυνομικό φραγμό με πέτρες φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Ομάδα ατόμων μάλιστα δε δίστασε να πετάξει ακόμα και πυροτεχνήματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα άτομα υποχωρούν και επανέρχονται κατά ομάδες, εξαπολύοντας συνεχώς επίθεση προς τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα, συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία, εκπαιδευτικοί, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη συγκέντρωση υπάρχουν πανό ενάντια στο πρόσφατο εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στα μέτρα που πάρθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας για τις φωτιές στα δάση της χώρας, αλλά και για την εκπαίδευση.

Στο χώρο της Καμάρας έχει στηθεί μεγαφωνικη εγκατάσταση όπου τα μέλη των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων εκφωνούν κείμενα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην κινητοποίηση, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι προς το παρόν διακριτική.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και η πορεία με κατεύθυνση τα δυτικά, ενώ η Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

 

SourceGR TIMES

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ