today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σε ανώτατο επίπεδο fake news, ισχυριζόμενος ότι δήθεν η κυβέρνηση «προωθεί την παιδική εργασία»

«Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε τα παιδιά να εγκλωβιστούν σε ιδρύματα από την εφηβεία μέχρι και τα 30 τους, τώρα, τολμά με ψέματα και τερατολογίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Περνά τώρα σε ανώτατο επίπεδο fake news, ισχυριζόμενος ότι δήθεν η κυβέρνηση “προωθεί την παιδική εργασία και μάλιστα εις βάρος της εκπαίδευσης ανήλικων παιδιών” επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Ιδού λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα:

– Όλα τα ιδρύματα εφήβων έχουν παιδιά πέραν της ηλικίας των 18 ετών και αυτό, επειδή τόσα χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να τους βρει την κατάλληλη γι’ αυτά οικογένεια. Τι κάνουμε εμείς. Μεταρρυθμίσαμε πλήρως τις διαδικασίες υιοθεσίας/αναδοχής, φτιάχνουμε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης για εφήβους 15-18 ετών και τώρα προωθούμε συμφωνίες με οικονομικούς κλάδους υψηλής έντασης, ώστε οι ενήλικες αυτής της κατηγορίας να βρουν ενδιαφέρουσες και καλοπληρωμένες δουλειές.

– Οι έφηβοι 16-18 ετών που ζουν σε ιδρύματα δεν απορροφούνται από τους θεσμούς υιοθεσίας και αναδοχής. Η δημιουργία προγραμμάτων για την ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό, για τα παιδιά της ηλικίας αυτής καταρτίζουμε προγράμματα μαθητείας, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας που επιθυμούν. Ο στόχος μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, όπως λέμε από την αρχή.

– Υπάρχει ήδη νομικό πλαίσιο αυστηρό το οποίο ορίζει επακριβώς τη μερική απασχόληση ανηλίκων. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το σεβαστούν. Η δε Πολιτεία με αυτήν την κυβέρνηση το σέβεται απολύτως.

Πίσω λοιπόν από την κακεντρεχή αντιπολίτευση και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η ενόχλησή τους, διότι η κοινωνική πολιτική τους ήταν αναχρονιστική και εμείς την εκσυγχρονίζουμε.

Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτής της ηλικίας, για τα οποία στο παρελθόν δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχεδιάσουν τη ζωή τους και να αποκτήσουν εργασιακή προοπτική.

Μπορούν να συνεχίσουν να ενοχλούνται, εμείς όμως εργαζόμαστε συστηματικά για την ομαλή αποϊδρυματοποίηση όλων των παιδιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ