today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Επίσκεψη κλιμακίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Nα μη μετατραπεί, λόγω της κυβερνητικής αδράνειας, η πληθωριστική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος επισκέφθηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού με τους γραμματείς των τομέων Ανάπτυξης Απόστολο Πόντα και ΜΜΕ Στέφανο Κομνηνό. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Λιανό και την αντιπρόεδρο κ. Μπενετάτου.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ συζήτησαν την ακρίβεια που φουντώνει στην αγορά, την έλλειψη ελέγχων και την αναγκαία παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμονισμένης πρακτικής. Ο αρμόδιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι οι πολίτες βιώνουν εδώ και τρεις μήνες τις συνεχείς αυξήσεις σε βασικά είδη ενώ βλέπουν μια κυβέρνηση απλά να παρατηρεί το κύμα ανατιμήσεων και να προαναγγέλλει νέες αυξήσεις, αποδίδοντας τα πάντα στις διεθνείς εξελίξεις.

Άσκησε κριτική επειδή δεν παρεμβαίνει έγκαιρα ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις, παίρνοντας μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ούτε κάνει ελέγχους για να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητήσαμε άμεσους ελέγχους, αυστηρά μέτρα και επιβολή κυρώσεων για τις περιπτώσεις καρτέλ και αισχροκέρδειας. Για να μη μετατραπεί, λόγω της κυβερνητικής αδράνειας, η πληθωριστική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ