Ο ισραηλινός στρατός στέλνει νέες ενισχύσεις στη Δυτική Όχθη για τον εντοπισμό των 6 Παλαιστινίων δραπετών

ΑΠΕ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ την ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για τον «εντοπισμό» των έξι Παλαιστινίων που δραπέτευσαν από μια φυλακή και για «την αποτροπή» πιθανής βίας στην περιοχή.

Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης ασφαλείας που πραγματοποίησε ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Αβίβ Κοχάβι, αποφασίστηκε «να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (σ.σ. όπως αποκαλεί το Ισραήλ τη Δυτική Όχθη) με μονάδες μάχης και μονάδες εναέριας παρακολούθησης για να συνδράμουν στη σύλληψη κρατουμένων φυλακών υψίστης ασφαλείας και να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους έξι Παλαιστίνιους, μέλη ένοπλων οργανώσεων, που διέφυγαν τη Δευτέρα από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γκιλμπόα όπου κρατούνταν μέσω ενός τούνελ που άνοιξαν.

Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε στην Δυτική Όχθη τουλάχιστον πέντε συγγενείς των έξι Παλαιστίνιων που απέδρασαν και οι οποίοι εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη, ανακοίνωσε σήμερα ένας παλαιστινιακός οργανισμός υπεράσπισης των κρατούμενων.

Μερικές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν σήμερα το βράδυ διαδηλώσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προς υποστήριξη των έξι δραπετών.

Περίπου 500 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στις πόλεις Ραμάλα, Βηθλεέμ, Χεβρόνα και σε άλλες τοποθεσίες της Δυτικής Όχθης, και ορισμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «ελευθερία» και κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες.

Η ισραηλινή υπηρεσία φυλακών ανέφερε ότι σε τουλάχιστον δύο φυλακές, ορισμένοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κελιά τους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ είχε σήμερα διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής άμυνας και ασφάλειας, ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε ανακοίνωση. «Τα γεγονότα ενδέχεται να επηρεάσουν πολυάριθμα μέτωπα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Το Ισραήλ είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο».