today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Ελληνική Λύση: Δεν έχει υπάρξει δικαίωση για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Πόλης

Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει την διεθνή αναγνώριση των διωγμών των Ελλήνων από την Τουρκία, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, με αφορμή την 66η επέτειο από τον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

«Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 ξεκίνησε η τελική φάση εθνοκάθαρσης των γηγενών Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, που έμεινε στην ιστορία ως “Σεπτεμβριανά”.

Σήμερα, 66 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει υπάρξει δικαίωση για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Πόλης, αλλά καμία κυβέρνηση δεν επεδίωξε την αναγνώριση του εγκλήματος, τις επανορθώσεις και τις επιστροφές περιουσιών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και συνεχίζει:

«Για την Ελληνική Λύση, η διεθνής αναγνώριση των τουρκικών εγκλημάτων κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, του Πόντου, της Ιωνίας, της Κύπρου, της Ίμβρου και της Τενέδου, είναι ύψιστη προτεραιότητα. Οι Τούρκοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους και να αποζημιώσουν τα θύματα (και τους απογόνους) της θηριωδίας τους. Όπως επίσης και να επιστρέψουν στο ακέραιο τις περιουσίες των Ελλήνων που υπεξαίρεσαν.

Η Ελλάδα αλλά και η παγκόσμια κοινότητα δεν μπορεί να επιτρέπει στον ληστή, τον βιαστή, τον δολοφόνο να απολαμβάνει τα προϊόντα του εγκλήματος του “ανενόχλητος”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ