today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ολ.Γεροβασίλη: Για να υπερασπιστείς το αγαθό της υγείας πρέπει να αγαπάς τον άνθρωπο

Κατ’ αρχάς, ξεκινώ και από αυτό το βήμα, με την παρότρυνση προς όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν. Εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στήριξε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον τομέα της υγείας, ανέφερε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο MEGA και παρότρυνε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν.

Διευκρίνισε ότι «Αυτό με το οποίο διαφωνούμε σήμερα είναι το μέτρο, η ποινή της απώλειας εργασίας την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι μέτρο ακραίο, απάνθρωπο και δυσανάλογο».

Ακολούθως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των εμβολιασμών: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για να πείσει. Δεν είχε σχέδιο ούτε σε αυτό το κρίσιμο πεδίο. Όφειλε να έχει οργανώσει στοχευμένες καμπάνιες σε συγκεκριμένες ομάδες κοινού που για διαφορετικούς και σύνθετους λόγους έχουν ενστάσεις για το εμβόλιο. Θα όφειλε επίσης να αναγνωρίσει τις αντιφάσεις της στην διαχείριση της πανδημίας, να ασκήσει αυτοκριτική για τη σύγχυση και την ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στους πολίτες από όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί από στόματα υπουργών που απευθύνονταν στους πολίτες ως “διακεκριμένοι επιστήμονες”…”.

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Δεν μπορεί όμως μία κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την υγεία και τη ζωή των πολιτών και να δρα βλαπτικά και τιμωρητικά εναλλάξ! Και η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μία πράξη βλαπτική. Η υπουργοποίηση Πλεύρη – ενός ανθρώπου που κατά τις δικές του δηλώσεις δεν αγαπά τους ανθρώπους – στη θέση του υπερασπιστή της υγείας όλων, της δημόσιας υγείας, τι είναι αλήθεια;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ