today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν αιτήσεις αναστολής κατά της υποχρέωσης εμβολιασμού

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε αιτήσεις που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας ζητώντας αναστολή της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι ανάλογη αίτηση έχει καταθέσει και η ΠΟΕΔΗΝ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως στο αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε εσφαλμένα μεταδοθεί ότι η σημερινή απόφαση αφορά την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, είναι η τελευταία ημέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και αυτό αφορά στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές μονάδες – μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα.

Διαφορετικά, ο φορέας επιβάλλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης, από σήμερα ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ