today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Η βασίλισσα της Δανίας ως σκηνογράφος σε ταινία του Netflix

Η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ που είναι η τρίτη ξαδέρφη της βασίλισσας της Αγγλίας, θα σχεδιάσει τα σκηνικά για μια επερχόμενη ταινία του Netflix με τίτλο «Έρενγκαρντ: το χρονικό μιας αποπλάνησης», προσαρμοσμένη σε ένα μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν.

Η ρομαντική φαντασίωση που διαδραματίζεται στο παραμυθένιο βασίλειο του Μπαμπενχάουζεν, σκηνοθετείται από τον βραβευμένο με όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα Μπιλ Όγκουστ.

Η Μαργαρίτα, που διαδέχτηκε τον πατέρα της Βασιλιά Φρειδερίκο Θ΄ στις 14 Ιανουαρίου 1972, είναι συνταγματάρχης του Βασιλικού Συντάγματος Πεζικού της Ουαλίας, αρχιστράτηγος των αμυντικών δυνάμεων της χώρας της και παράλληλα έχει μια μακρά καριέρα ως καλλιτέχνης. Είναι η εικονογράφος στις δανέζικες εκδόσεις του «Lord of the Rings» και έχει κάνει εκθέσεις του έργου της σε γκαλερί και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Arken κοντά στην Κοπεγχάγη. Η βασίλισσα που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ingahild Grathmer, έχει σχεδιάσει κοστούμια σε παραγωγές του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας. Είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Δανών σκηνογράφων για το έργο της στο δανέζικο σινεμά, στην τηλεόραση και στο θέατρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ