today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Ζ.Μακρή: Δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Μακρή μιλώντας στον ΑΝΤ1 , το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επαφή με της επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τα μέτρα που θα μπουν άμεσα σε ισχύ στα σχολεία θα ανακοινωθούν έγκαιρα ώστε να είναι ενήμεροι μαθητές και γονείς.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε ότι φέτος τα μέτρα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς υπάρχει και το πρόσθετο μέτρο που είναι ο εμβολιασμός.

Έκανε γνωστό ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 20-25% των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και θα πρέπει να ληφθούν και για αυτούς μέτρα, όπως το rapid test που θα κληθούν να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία από το φθινόπωρο η κα Μακρή απάντησε ότι η επιθυμία και η προσπάθεια του υπουργείου, αλλά κι αυτό που θα υλοποιηθεί, είναι η δια ζώσης εκπαίδευση. ”

Δεν θα επανέλθουμε στην τηλεκπαίδευση γιατί υπάρχει ο εμβολιασμός”, τόνισε σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται ως μέτρο να εφαρμοστεί σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παιδιά που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες.

“Αν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υπάρχει αριθμός κρουσμάτων ή μορφή νόσησης που επιβάλλει να ληφθούν κι άλλα μέτρα, αυτά θα ανακοινωθούν μαζί με τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ