today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Ελληνική Λύση: Η τακτική του «πρόθυμου συμμάχου» δεν έχει αποφέρει τίποτα στην Ελλάδα

Για διγλωσσία της αμερικανικής πολιτικής κάνει λόγο η Ελληνική Λύση, με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, καλώντας τον πρωθυπουργό «να κατανοήσει ότι η τακτική του “πρόθυμου συμμάχου” δεν έχει αποφέρει τίποτα στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Λύση «ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ χαρακτήριζε ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη την Ελλάδα “στρατηγικό συνεργάτη των ΗΠΑ” στην περιοχή», ενώ νωρίτερα «ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ. Μπλίνκεν αναβάθμιζε τον ρόλο της Τουρκίας στην “ίδια περιοχή” αποκαλώντας τη “σημαντικό σύμμαχο” και “ανεκτίμητο εταίρο”».

«Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αντιδράσει σε αυτήν την διγλωσσία, αποδεικνύοντας ότι και στα εθνικά θέματα, ακολουθεί την τακτική της “καμένης γης”. Ο πρωθυπουργός οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ότι η τακτική του “πρόθυμου συμμάχου” δεν έχει αποφέρει τίποτα στην Ελλάδα» σημειώνει η Ελληνική Λύση και καταλήγει:

«Η Αμερική κοιτάζει πρώτα τα συμφέροντα της, που φαίνεται ότι πλέον δεν ταυτίζονται με τα ελληνικά. Καιρός να δράσουμε κι εμείς επιτέλους, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των δικών μας εθνικών συμφερόντων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ