today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Φωτιά στα Βίλια: Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή – Ζημιές σε σπίτια στον Προφήτη Ηλία

Ζημιές σε ορισμένα σπίτια προκλήθηκαν, στον οικισμό του Προφήτη Ηλία, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κάζα των Βιλίων Αττικής.

Στην περιοχή, όπου συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ, συνεχίζουν να επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Νωρίτερα, έγινε προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, στον οικισμό του Προφήτη Ηλία και στα Βίλια.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεων, στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. – Στην οδό Αγίου Γεωργίου στον οικισμό από οικισμό Παλαιοχώρι προς οικισμό Άγιο Γεώργιο(προς Θήβα).

– Στον οικισμό Οινόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια.

– Στην επαρχιακή οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού και στην επαρχιακή οδό Βιλίων – Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια.

– Στην ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας, Βιλίων προς οικισμό Άγιο Γεώργιο.

– Στη λεωφόρο Κιθαιρώνος, στο ρεύμα προς Βίλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ