today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Yψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αθήνα, Εύβοια, Κρήτη

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Περιφέρεια Κρήτης αύριο, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021,  σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης και τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Με τον κίνδυνο στην κατηγορία 4 , όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για ακόμη μία φορά.

Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών παραμένουν σε ισχύ και έχουν παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, και σύμφωνα με την οποία, απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν, όπως τονίζει η Πολιτική προστασία Περιφέρειας Κρήτης, τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών. «Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το μεσημέρι οι κάτοικοι της Αττικής και της Εύβοιας έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους μήνυμα από το 112, το οποίο προειδοποιούσε για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή 22/8 σε Αττική και Εύβοια.

Όπως αναφέρεται σε αυτό:

– Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά

– Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση & άλση

– Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

– Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 ή στο 112 εάν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-08-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και βόρεια Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και στα δυτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη 28 με 29 και στα υπόλοιπα νησιά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ