today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κλιμάκιο της της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στα Βίλια από σήμερα

Κλιμάκιο ιατρού, νοσηλευτή και ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα βρίσκεται από σήμερα και για όσο διάστημα χρειαστεί στα Βίλια.

Στόχος, η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών-ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη- σε πυροσβέστες, αστυνομικούς, μέλη σωμάτων ασφαλείας αλλά και εθελοντές που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς, καθώς και σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Παράλληλα, θα διανέμονται μάσκες προστασίας. Το κλιμάκιο θα βρίσκεται στο ύψος της ΤΙΤΑΝ.

Τη δράση συντονίζουν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Παράλληλα, στο ίδιο σημείο συνεχίζεται η καθημερινή διανομή μερίδων φαγητού, οι οποίες από σήμερα θα είναι 500, ταυτόχρονα με νερά, κρουασάν και χυμούς, από τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ προς τους Έλληνες και Πολωνούς πυροσβέστες, του Αστυνομικούς, τα υπόλοιπα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και τους εθελοντές που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Τα στελέχη της Περιφέρειας θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρειαστεί προσφέροντας γεύματα και σνακ κατά τις μεσημεριανές ώρες, τόσο στα κλιμάκια των σωμάτων ασφαλείας, όσο και σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Τα γεύματα είναι προσφορά των εταιρειών «Γευσίνους» και «Δειπνοσοφιστήριον».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η παροχή υπηρεσιών σε πληγέντες συμπολίτες μας από το επιστημονικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου 1110, της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Μέχρι στιγμής έχουν παρασχεθεί ιατρικές οδηγίες σε πάνω από 600 πληγέντες συμπολίτες μας, ενώ περισσότερες από 200 οικογένειες έχουν λάβει υπηρεσίες ψυχολογικής και ψυχιατρικής υποστήριξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ