today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Μ.Χρυσοχοΐδης: Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 νέες πυρκαγιές 

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 νέες πυρκαγιές και σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται συνολικά 94 δασικές πυρκαγιές, ανέφερε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε ότι θα πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από την Αστυνομία, το Στρατό και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα, στα περιαστικά άλση, στην ύπαιθρο και στις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό! Τις επόμενες ημέρες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένουμε αύξηση της έντασης των ανέμων και συνεπώς αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Απέχουμε από κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η προστασία του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας», τόνισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε, επίσης, σε συγκεκριμένο σχέδιο που ακολουθήθηκε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόζουμε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ένα σχέδιο που εξελίσσεται διαρκώς λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο πεδίο, το δύσβατο και δυσπρόσιτο του εδάφους χωρίς ζώνες και οδικό δίκτυο, το συμπαγές δάσος, τις υψηλές θερμοκρασίες και την απόλυτη ξηρασία του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τις συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης του αέρα. Η κινητοποίηση συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη, με όλα τα διαθέσιμα εναέρια και επίγεια μέσα στη μάχη», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους πυροσβέστες μας, τους πιλότους, σε όλο το προσωπικό που μας συνδράμει σε αυτή τη μάχη, όπως και στους εθελοντές μας. Το ανέφερε και ο πρωθυπουργός σήμερα εδώ, στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής. Ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άντρες του Σώματος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν κάθε μέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ