today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

O Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στις 26 Αυγούστου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ στις 26 Αυγούστου στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

“Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Μπένετ θα συζητήσουν θέματα κρίσιμης σημασίας που έχουν σχέση με την περιφερειακή και την παγκόσμια ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν”, ανακοίνωσε η Τζεν Ψάκι.

“Η επίσκεψη θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να εξετάσουν τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και τη σημασία να εργαστούν για ένα πιο ειρηνικό και ασφαλές μέλλον για την περιοχή”, πρόσθεσε.

Η στενή σχέση μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ πέρασε μια δύσκολη περίοδο όταν ο Μπάιντεν αντικατέστησε στην αμερικανική προεδρία τον Ιανουάριο τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμμαχο του τότε πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ωστόσο το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας επί 12 χρόνια από τον Νετανιάχου και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Ναφτάλι Μπένετ άνοιξε τον δρόμο προς μια αποκατάσταση των σχέσεων.

“Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπένετ θα ενισχύσει τη διαρκή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, θα αντικατοπτρίσει τους βαθείς δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεών μας και των λαών μας”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. “Θα υπογραμμίσει την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ”, δήλωσε η Ψάκι.

Στις 28 Ιουνίου, ο Μπάιντεν δέχτηκε στην Ουάσινγκτον τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ισαάκ Χέρτζογκ στις αρχές Ιουλίου.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Μπένετ διόρισε νέο πρεσβευτή στις ΗΠΑ τον αδελφό του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ, τον απόστρατο ταξίαρχο Μάικλ Χέρτζογκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ