today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κορωνοϊός: Παρατείνονται οι περιορισμοί σε Χανιά, Ηράκλειο – Σε ισχύ και στο Ρέθυμνο

Παρατείνονται έως την Τετάρτη 25 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα σε Χανιά και Ηράκλειο για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ από σήμερα ισχύουν και για το Ρέθυμνο.

Σε ισχύ παραμένει:

• Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

• Η απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης. Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Sourceert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ