today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

ΚΕΔΕ: «Κόντρα στην κοινή λογική» η προσαγωγή του δημάρχου Μυκόνου

«Αδικαιολόγητη» και «κόντρα στην κοινή λογική», χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την προσαγωγή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της και δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, επειδή, όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση, «τόλμησε» να ασκήσει τις θεσμικές του αρμοδιότητες και να προστατεύσει τον δήμο του «από αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές». Σε βάρος του κ. Κουκά είχε υποβάλλει μήνυση επιχειρηματίας του νησιού.

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημάρχου γιατί «έκανε το αυτονόητο. Εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου του για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου». Επίσης, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «σε μια περίοδο που η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των δήμων μας αναδεικνύονται σε προτεραιότητα, δεν μπορεί θεσμικά όργανα του κράτους να αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά αυτούς που παρανομούν απροκάλυπτα και τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που προσπαθούν να αποτρέψουν παράνομες πράξεις που στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

Δηλώνει δε, ότι «η Αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί της δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται και είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου μας δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά και στην προσπάθεια του να διαφυλάξει τον δήμο και την τοπική του κοινωνία από παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που βλάπτουν τα συμφέροντά τους». Τέλος, η ΚΕΔΕ καλεί την Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα «να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης στην αυτοδιοίκηση και στις δυνάμεις της νομιμότητας και να μην λειτουργούν με τη λογική του Πόντιου Πιλάτου, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και πολιτικού και νομικού πολιτισμού» υπογραμμίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ