Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας και Σκοπίων μετά την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη

ΑΠΕ

Τα Σκόπια προχώρησαν στην απέλαση ενός ακόμη Ρώσου διπλωμάτη. Την πληροφορία επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπούγιαρ Οσμάνι χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο για την απόφαση αυτή.

«Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, προκειμένου να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της “Βόρειας Μακεδονίας”, καθώς και να προστατεύσει επαρκώς τον ρόλο και την ευθύνη της χώρας ως μέλους του ΝΑΤΟ», ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι ο απελαθείς είναι ο αναπληρωτής στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ρωσίας στη χώρα και αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτός εμπλέκεται σε “κατασκοπευτικές δραστηριότητες”.

Τον περασμένο Μάιο τα Σκόπια είχαν απελάσει ακόμη έναν Ρώσο διπλωμάτη, ενώ η Μόσχα ως αντίποινα είχε απελάσει διπλωμάτη των Σκοπίων στη Ρωσία.

Τα Σκόπια έγινε τον Μάρτιο του 2020 το 30ο και νεότερο μέλος του ΝΑTO.

Η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη

Η Ρωσία προτίθεται να δώσει την δική της απάντηση στην απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη από τα Σκόπια βασιζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό.

«Φυσικά, όπως είθισται στις διπλωματικές σχέσεις, από την δική μας πλευρά θα υπάρξουν οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Γκρουσκό , απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.