today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Ο Πάρτσμεντ «χρωστά» το χρυσό μετάλλιο σε μία εθελόντρια!

Οι ιστορίες που «κρύβουν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι πολλές, περίεργες και αξιοπρόσεκτες. Ομως αυτή που αφορά στον Ολυμπιονίκη των 110 μέτρων με εμπόδια, Χάνσλε Πάρτσμεντ, όχι μόνο δεν έχει προηγούμενο, αλλά θα μπορούσε να στηρίξει ακόμη και σενάριο για κινηματογραφική ταινία.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, «οφείλει» το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Τόκιο, σε μία εθελόντρια, καθώς εάν λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του αγωνίσματος, δεν συναντούσε την Τριγιάνα, δεν θα είχε αναβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τι ήταν αυτό που συνέβη στον Πάρτσμεντ και λίγο έλειψε να του στερήσει την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του; Την ημέρα του ημιτελικού (04/08), ο Τζαμαϊκανός δρομέας, ετοιμάσθηκε για να μεταβεί στο στάδιο, αλλά μπήκε σε λάθος λεωφορείο, καθώς το όχημα, είχε κατεύθυνση το υδάτινο κέντρο του Τόκιο! Και μόλις το αντελήφθη ο Πάρτσμεντ, έψαξε να βρει βοήθεια. Συνάντησε την νεαρή εθελόντρια, Τριγιάνα, η οποία του έδωσε χρήματα για να πάει στο στάδιο με ταξί. Και η συνέχεια, είναι γνωστή… Ο Πάρτσμεντ, προκρίθηκε ως δεύτερος στον τελικό, όπου θριάμβευσε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο 31χρονος πρωταθλητής, αφηγηθηκε την περιπέτεια του: «Είδα αυτήν την εθελόντρια και έπρεπε να την… παρακαλέσω. Ευτυχώς, μου έδωσε χρήματα για να πάρω ταξί. Και κάπως έτσι, μπόρεσα να φθάσω στην πίστα προθέρμανσης του σταδίου και με αρκετό χρόνο για να κάνω προθέρμανση και να προετοιμασθώ».

Και απευθυνόμενος στην κοπέλα που τον… οδήγησε στο χρυσό μετάλλιο, ο Πάρτσμεντ, σχολίασε: «Ησουν καθοριστικός παράγοντας για την συμμετοχή μου στον τελικό εκείνη την ημέρα». Μάλιστα, Τζαμαϊκανός σπρίντερ, αναζήτησε και εντόπισε την νεαρή γυναίκα, την αποζημίωσε και αφού της πρόσφερε ένα επίσημο πουκάμισο πόλο από την αντιπροσωπεία του, φωτογραφήθηκε μαζί της με το χρυσό της μετάλλιο.

Οι… εκπλήξεις για την νεαρή Τριγιάνα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, την προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί της Καραϊβικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ