today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Φινλανδία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ με 1.024 κρούσματα

Η Φινλανδία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο διάστημα μίας ημέρας, λόγω του ιδιαιτέρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, όπως ανακοίνωσε το Φινλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Πρόνοια.

Ο συνολικός αριθμός των 1.024 νέων κρουσμάτων ξεπέρασε το ρεκόρ που καταγράφηκε φέτος τον Μάρτιο. Αυξημένες είναι και οι νοσηλείες.

Η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα σχέδια για υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια και άλλους χώρους αναψυχής, καθώς και για την έναρξη εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 12-16 ετών.

Ενώ η Φινλανδία παραμένει μεταξύ των χωρών που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία, ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται τον Ιούνιο και επιταχύνθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο όταν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου επέστρεψαν από τους αγώνες του Euro 2020 στο εξωτερικό.

Έως σήμερα, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 109.983 κρούσματα και 995 θανάτους. Αυτή τη στιγμή 83 άνθρωποι νοσηλεύονται με COVID-19.

Πάνω από το 82% των Φινλανδών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και πάνω από το 48% είναι πλήρως εμβολιασμένο έναντι της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ