today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Eπίσημη αργία σε περιοχές της Σιβηρίας εξαιτίας του καπνού από τις φωτιές

Οι αρχές της Γιακουτίας, στη Σιβηρία, κήρυξαν επίσημη αργία σε πολλές περιοχές, εξαιτίας του καπνού που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται από τις αρχές του καλοκαιριού.

Η Παρασκευή 13 Αυγούστου θα είναι, επομένως, ημέρα επίσημης αργίας σε 11 περιοχές και πόλεις της Γιακουτίας, στο βόρειο τμήμα της Σιβηρίας, σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησης.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προκειμένου να «προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού από τις αρνητικές επιπτώσεις των τοξικών ουσιών», που κυκλοφορούν στον αέρα λόγω των δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ των ζωνών που αφορά η απόφαση βρίσκεται και η πόλη Γιακούτσκ, το αεροδρόμιο της οποίας χρειάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να περιοριστούν οι πυρκαγιές στην Γιακουτία, όπου η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Το Σάββατο η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa είχε αναφέρει πως ο καπνός «διένυσε περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα για να φθάσει στον Βόρειο Πόλο, κάτι που φαίνεται να γίνεται πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ