today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Βρετανία: Η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού τομέα έχει αρχίσει

Το βρετανικό αεροδρόμιο του Χίθροου ανακοίνωσε πως οι αριθμοί των επιβατών αυξήθηκαν τον Ιούλιο, καθώς η κυβέρνηση χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, και πως η ανάκαμψη είναι καθ’ οδόν, όμως προειδοποίησε πως οι συνολικοί αριθμοί εξακολουθούν να υπολείπονται 80% των επιπέδων προ της πανδημίας καθώς πολλά εμπόδια παραμένουν.

Το Χίθροου ανακοίνωσε πως τον Ιούλιο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες πέρασαν από το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα ο μήνας αυτός να είχε την περισσότερη κίνηση από τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν αρχίσουν τα lockdown στην Ευρώπη και σταματήσουν ουσιαστικά τα ταξίδια.

Το Χίθροου, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Βρετανία και ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει ώστε τα ταξίδια να επιστρέψουν κοντά στα επίπεδα του 2018.

Το Χίθροου και αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, έχουν επικρίνει τη Βρετανία επειδή δεν χαλάρωσε αρκετά γρήγορα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά την ταχύτητα της εμβολιαστικής εκστρατείας της, καθώς και για τους περίπλοκους κανόνες της που συνεχίζουν να περιλαμβάνουν ακριβά τεστ κορωνοϊού.

Ζητούν να μειωθεί το κόστος των τεστ και να προστεθούν περισσότερες χώρες στον κατάλογο της κυβέρνησης με τις χώρες χαμηλού κινδύνου. Το Χίθροου κάλεσε επίσης τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να επιτραπεί στους Βρετανούς να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ