today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Βρετανία: Διαδηλώσεις για να μην θανατωθεί ένα αλπακά

Διαδηλωτές ζήτησαν σήμερα μπροστά από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να προστατεύσει ένα αλπακά, που έχει διαγνωστεί θετικό στη φυματίωση των βοοειδών και καταδικάστηκε σε θανάτωση, η τύχη του οποίου έχει συγκινήσει τους Βρετανούς.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα αίτημα με το οποίο ζητούν τη διάσωση του Τζερόνιμο, ενός αλπακά έξι ετών, το οποίο έχει λάβει επίσης τη στήριξη του Στάνλεϊ Τζόνσον, του πατέρα του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Δικαιοσύνη για τον Τζερόνιμο» και «Ένα νέο τεστ, όχι ο θάνατος» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πλακάτ που κρατούσαν δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα στην πορεία έως τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κατά την εισαγωγή του από τη γενέτειρά του τη Νέα Ζηλανδία, πριν από τέσσερα χρόνια, το αλπακά υποβλήθηκε σε τέσσερις δερματικές δοκιμασίες, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν αρνητικό για τη φυματίωση των βοοειδών.

Όμως, στη Βρετανία, υποβλήθηκε σε δύο αιματολογικά τεστ και μια δερματική δοκιμασία, τα οποία βγήκαν όλα τους θετικά, με αποτέλεσμα οι αρχές να διατάξουν τη θανάτωση του ζώου. Η ιδιοκτήτριά του Έλεν Μακντόναλντ ζήτησε να διεξαχθεί ένα νέο τεστ, καταγγέλλονται ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση εξέφρασε τη συμπάθειά της προς τη Μακντόναλντ, μια κτηνίατρο που εκτρέφει αλπακά στη δυτική Αγγλία, όμως επιβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες της χρησιμοποιούν αξιόπιστα τεστ και ότι το ζώο πρέπει, επομένως, να θανατωθεί για να αποφευχθούν νέες μολύνσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ