Περιφέρεια Αττικής: 2.000 γεύματα αύριο σε πληγέντες και κλιμάκια αντιμετώπισης των πυρκαγιών

ΑΠΕ

Με δύο σημαντικές προσφορές εξασφαλίστηκαν 2.000 επιπλέον μερίδες φαγητού για τους πυρόπληκτους, τα σώματα ασφαλείας, τα κλιμάκια και τις ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην καταστολή των αναζωπυρώσεων στις περιοχές που επλήγησαν στην Βορειοανατολική Αττική. Τα γεύματα θα είναι για 7 ημέρες και προσφέρονται από το «Δειπνοσοφιστήριον» και την εταιρεία «Γευσήνους».

Η διανομή των γευμάτων, θα πραγματοποιηθεί υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής, μέσω των 7 σημείων τροφοδοσίας που έχουν αναπτυχθεί στην Βορειοανατολική Αττική. Τα σημεία βρίσκονται: Στην πλατεία Αφιδνών, στη γέφυρα Αφιδνών επί της Εθνικής Οδού, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στους Θρακομακεδόνες, στη Βαρυμπόμπη, στο Κρυονέρι και στον ‘Αγιο Στέφανο. Η προμήθεια των γευμάτων θα γίνεται τμηματικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Οι ποσότητες αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που ήδη διανέμονται εδώ και ημέρες από τα παραπάνω σημεία.

Από εκεί μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι πυρόπληκτοι, πυροσβέστες, σώματα ασφαλείας, στελέχη κλιμακίων και εθελοντές, ενώ μέρος των ποσοτήτων θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη σε συνεργασία με τους δημάρχους των τριών πληγέντων δήμων: Αχαρνών, Ωρωπού και Διονύσου.

«Με στοχευμένες δράσεις συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Προσφορές όπως τα γεύματα, αναδεικνύουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας», δηλώνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, προσθέτοντας: «Η Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας και τα στελέχη του ΕΔΣΝΑ, σε συνεργασία με τους πληγέντες δήμους, δημιουργούμε μια συμμαχία ισχυρής κοινωνικής ευθύνης και αναπτύσσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες, τους ιδιώτες και τους πολίτες που δημιουργούν ένα τσουνάμι προσφοράς για όλους όσους έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή».