today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΗΠΑ: Η αεροπορική εταιρεία United Airlines θα απαιτεί από τους εργαζομένους της να είναι εμβολιασμένοι

Η United Airlines έγινε χθες Παρασκευή η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που απαιτεί από τους εργαζόμενους της στις ΗΠΑ να είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων εταιρειών εν μέσω νέας έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Ήδη εταιρείες όπως η Microsoft και η Tyson Foods έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους τους.

Χθες Παρασκευή το βράδυ και η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Frontier Airlines ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 ως την 1η Οκτωβρίου 2021 ή να επιδεικνύουν τακτικά αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Η United επεσήμανε ότι οι 67.000 Αμερικανοί εργαζόμενοί της θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού από σκεύασμα το οποίο έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

“ Τα γεγονότα είναι απολύτως ξεκάθαρα: όλοι είναι πιο ασφαλείς όταν όλοι είναι εμβολιασμένοι”, τόνισαν ο εκτελεστικός διευθυντής της United ο Σκοτ Κίρμπι και ο πρόεδρος της Μπρετ Χαρτ σε επιστολή τους προς τους εργαζόμενους.

Ο Κίρμπι και ο Χαρτ εκτίμησαν ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα διαφωνήσουν με την απόφαση, αν και το 90% των πιλότων της εταιρείας και το 80% των αεροσυνοδών είναι ήδη εμβολιασμένοι κατά της covid-19.

Οι αποφάσεις των εταιρειών σχετικά με τον εμβολιασμό λαμβάνονται την ώρα που ενισχύονται οι ανησυχίες στις ΗΠΑ για μια νέα έξαρση της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

Υγειονομικοί έχουν ζητήσει να ισχύσει και πάλι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ οι εταιρείες καθυστερούν την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ