today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Oλυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας

Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών προσέθεσε ακόμη ένα μετάλλιο -αλλά άγνωστης… απόχρωσης- στην ελληνική συγκομιδή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του, καθώς νίκησε 9-6 την Ουγγαρία στον ημιτελικό και εξασφάλισε το πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο. Πλέον η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει στον τελικό της Κυριακής (8/8) την κορυφή του κόσμου, απέναντι σε Σερβία ή Ισπανία.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση με 1:31:24 και βελτίωσε το φετινό ρεκόρ της. Από την πλευρά της, η Κυριακή Φιλτισάκου κατετάγη 29η με 1:36:51, στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση, και η Παναγιώτα Τσινοπούλου 53η με 1:47:19, μένοντας αρκετά πίσω από τα ατομικά ρεκόρ τους.

Στο μεταξύ, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατετάγη 36ος στα 50 χιλιόμετρα βάδην με επίδοση 4:12:49.

Τέλος, ο Γιώργος Πιλίδης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Πολωνό Μαγκομεντμουράντ Γκαντζίεφ, στον πρώτο αγώνα του για τη φάση των «16» στα 65 κιλά της ελευθέρας πάλης, και αποκλείστηκε, ενώ κατετάγη 16ος στην κατηγορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ