today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Εντολή εκκένωσης της Λίμνης – Μήνυμα από το 112

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάψει η φωτιά στην Εύβοια την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, απειλεί να κάψει τώρα. Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη – έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες. Τώρα στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού καίγοντας ορισμένα από αυτά.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγίας Άννας, ωστόσο όμως, το μέτωπό της φωτιάς κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.

Προηγουμένως, οι φλόγες είχαν κυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν και αυτές μαζί με τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι.

Στα δυτικά του πύρινου μετώπου, δόθηκαν εντολές από την πυροσβεστική για εκκενώσεις στο Κρυονερίτη και τις Μηλιές ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι 12 ώρες πριν, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, είχε ανακοινώσει στους κατοίκους το ενδεχόμενο εκκένωσης, όχι μόνο των δύο αυτών χωριών, αλλά και των χωριών Αγριοβότανο και Τσαπουρνιά, που δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κήρινθο και τη Στροφυλιά, οι φλόγες μπήκανε στα πρώτα σπίτια και κατευθύνονται τώρα προς Ζωοδόχο Πηγή. Τα χωριά γύρω από το Μαντούδι έχουν εκκενωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ