today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Ρόδο

Υπό έλεγχο τέθηκε, χθες βράδυ, η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και μετέτρεψε σε αποκαΐδια περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Την νύχτα στην περιοχή του μετώπου παρέμειναν πυροσβέστες και εθελοντές για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ και σήμερα συνεχίζεται η αυξημένη επιφυλακή σε όλο το νησί, λόγω του υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών.

Καλά είναι τα νέα και σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο νησί της Κω. Από νωρίς το πρωί αντιμετωπίζεται, με ρίψεις νερού από ελικόπτερο και από επίγειες δυνάμεις, εστία που βρίσκεται σε χαράδρα και αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο.

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί της Ρόδου» και «η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην Κω, βρίσκεται υπό έλεγχο», τόνισε χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος πρόσθεσε ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο «περισσότερο μας απασχόλησε η κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

Νωρίτερα ανακοινώθηκε η επιβολή προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές για σήμερα, από τις 14:00 ως τις 06:00 της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Καστελλόριζο).

Η απόφαση πάρθηκε επειδή τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5 – το υψηλότερο- ως προς τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ