today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Γ.Πατούλης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της Αυτοδιοίκησης και τους δεκάδες εθελοντές

Τους δεκάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τους εθελοντές για την «καθοριστική» συμβολή τους στη διαχείριση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, εκφράζει με ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

«Περιφέρεια Αττικής και δήμοι βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό μέσων και προσωπικό» επισημαίνει ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην περιορισμένη διαθεσιμότητα των εναέριων μέσων -λόγω των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα- με συνέπεια «να μην αντιμετωπιστεί εξαρχής περισσότερο αποτελεσματικά η εξέλιξη της πυρκαγιάς».

Τονίζει ότι στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλλαν αποφασιστικά οι 38 υδροφόρες της περιφέρειας, με τα 15 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών, τα 15 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και τα 5 λεωφορεία για την απομάκρυνση πολιτών, μαζί με τις 30 υδροφόρες δήμων.

Η συνεισφορά της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, ήταν «σημαντική και καθοριστική και οφείλουν όλοι να την αναγνωρίσουν έμπρακτα, με πρώτη από όλους την Πολιτεία, η οποία στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του εθνικού συστήματος πολιτικής προστασίας, πρέπει να αναβαθμίσει τον ρόλο περιφερειών και δήμων, διαθέτοντάς τους τα αναγκαία μέσα και πόρους για να ανταποκρίνονται και στο μέλλον με επάρκεια στην ευθύνη αυτή».

Επισημαίνει ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και την ευρύτερη περιοχή «τραυματίζει» βαριά την Αττική, ότι η περιφέρεια μαζί με την Πολιτεία θα είναι στο πλευρό των πολιτών, «για να προσφέρουμε την αρωγή μας σε αυτούς που επλήγησαν και για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στις υποδομές» δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης της Αυτοδιοίκησης θα παραμείνουν «σε επιφυλακή, γιατί και το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ