today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Χάγκερτι: Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την ψυχική υγεία των αθλητών

O επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF), Ντέιβιντ Χάγκερτι μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι η οικογένεια του τένις αντιμετωπίζει τα ζητήματα ψυχικής υγείας πολύ σοβαρά, αλλά παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την υποστήριξη παικτών σε αυτόν τον τομέα.

Η αποχώρηση της Ναόμι Οσάκα από το French Open τον Μάιο ανέδειξε το ζήτημα, που βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο στους Αγώνες του Τόκιο με την Σιμόν Μπάιλς.

«Η ψυχική υγεία είναι πολύ, πολύ σημαντική», δήλωσε ο Χάγκερτι, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).
«Συνεργαζόμαστε με τους απαραίτητους φορείς για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε εκεί για τους παίκτες, ότι λαμβάνουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται με τον κατάλληλο τρόπο. Αλλά νομίζουμε ότι μπορούμε ακόμα καλύτερα. Νομίζω ότι οι αθλητές μετά από 15-18 μήνες αποκλεισμού, είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Πρέπει να είμαστε εκεί για τους αθλητές και σίγουρα το τένις το παίρνει πολύ σοβαρά. Η πανδημία έχει σίγουρα εντείνει τις συζητήσεις μας. Όλοι θέλουν να συνεργαστούν όσο καλύτερα μπορούν. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Δεν θέλω να δημιουργήσω μεγάλη ελπίδα ότι ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει με αυτό, όμως  ταυτόχρονα πιστεύω ότι κάνουμε πρόοδο και συνεργαζόμαστε», δήλωσε ο 64χρονος Αμερικανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ