today-is-a-good-day
12.7 C
Athens

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να συμβάλλει, με κάθε μέσο και τρόπο, στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα. Με πολύπλευρες δράσεις στηρίζει έμπρακτα το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών – Επιχείρηση «Ελευθερία», προστατεύοντας τον ευάλωτο πληθυσμό της πόλης που επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Αυγούστου, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς κατ΄οίκον σε ηλικιωμένους, Άτομα με Αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται από κινητές μονάδες του Δήμου, οι οποίες στελεχώνονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αθηναίων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210.3428745 (08.00-17.00), προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την μεταφορά ευάλωτων πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας δημότης ανεμβολίαστος λόγω αδυναμίας μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα της πρωτεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ