today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Σ.Πέτσας: Ζητά την λήψη μέτρων ενόψει καύσωνα από Δήμους και Περιφέρειες

Να τεθούν σε εφαρμογή ενόψει του καύσωνα, τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να προετοιμάσουν κατάλληλα τις κοινωνικές δομές των υπηρεσιών τους, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπισή του, ζητά από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες όλης της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, απέστειλε σχετική επιστολή προς τους δήμους και τις περιφέρειες, στην οποία τονίζει ότι είναι «αναγκαία η συμβολή» τους στο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει του επικείμενου καύσωνα. «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη αλλά και η άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την επικράτηση των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα» υπογραμμίζει.

Ο κ. Πέτσας ζητά να προετοιμαστούν κατάλληλα οι κοινωνικές δομές των δήμων «προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν, με άμεση διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου και με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την παραμονή των αστέγων και ιδίως των ηλικιωμένων και πασχόντων από χρόνια νοσήματα σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, μακριά από συνωστισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ