today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Μάχη με την εκτός ελέγχου πυρκαγιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη. Απειλούνται σπίτια.

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Σταμάτα και τη Ροδοπολη. Στις αυλές των σπιτιών έχει φτάσει η φωτιά και απειλεί κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Αργά το μεσημέρι η ΓΓΠΠ έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Συγκεκριμένα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 22 οχήματα, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Eurokinissi

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ανέμων. Η φωτιά έρχεται από Σταμάτα προς Ροδόπολη και Διόνυσο. H φωτιά είναι δίπλα στα σπίτια κυριολεκτικά, ενώ έχουν εκκενωθεί οικισμοί και η αστυνομία έχει κλείσει δρόμους για την διευκόλυνση του έργου της πυροσβεστικής.

Έχουν κλείσει η λεωφόρος Σταμάτας και η λεωφόρος Διονύσου, ενώ η αστυνομία πηγαίνει στα απομακρυσμένα σπίτια και ζητά από τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Eurokinissi

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ενεργοποιήσει το 112 καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Εν τω μεταξύ, ελεγχόμενη είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι και στην περιοχή μεταξύ Βύρωνα και Καισαριανής. Πρόκειται για δασική πυρκαγιά και δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ