today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η κατ΄ ιδίαν συνομιλία του Κ.Βλάση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κώστας Βλάσης πραγματοποιεί, από χθες το πρωί, επίσκεψη στο Λίβανο στα πλαίσια της επαφής με την ελληνική ομογένεια που διαβιεί και δραστηριοποιείται στη χώρα, επιθυμώντας να έχει άρτια εικόνα της ζωής τους και των θεμάτων που τους απασχολούν.

Μάλιστα ο ΥΦΥΠΕΞ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του περί εκκλησιαστικών και θρησκευτικών υποθέσεων επισκέφτηκε την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’, στο Μπαλαμάντ. Στη συνομιλία τους ο Υφυπουργός εξήρε το έργο του Πατριαρχείου στην περιοχή και θέλησε να πληροφορηθεί για τα θέματα που ανακύπτουν ή απασχολούν την ορθόδοξη κοινότητα. Ακόμα, με τον Πατριάρχη συζήτησαν για τη βοήθεια που παρείχε το Πατριαρχείο μετά την φονική έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό το καλοκαίρι του 2020, καθώς και τις συνθήκες που επικρατούν στα εδάφη της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Υφυπουργός είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην Πατριαρχική Μονή, στο Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ και στη Θεολογική Σχολή Αγ. Ιωάννη του Δαμασκηνού έχοντας μία λεπτομερή περιγραφή της λειτουργίας των. Ακολούθησε γεύμα παρατιθέμενο από την ΑΘΜ τον Πατριάρχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ