today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Η εθνική προσπάθεια για την επίσπευση του εμβολιασμού και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Eκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς «ναι μεν, αλλά», ξεκινά η Εκκλησία από την ερχόμενη Κυριακή 25  Ιουλίου, μέσα  στους ναούς, συστρατευόμενη με την Κυβέρνηση, στην μεγάλη  Επιχείρηση «Ελευθερία» και ρίχνοντας εις το  …πυρ το εξώτερον τις σκηνοθετημένες θεωρίες συνομωσίας για τα εμβόλια

Η οδηγία της Ιεράς Συνόδου είναι να διαβαστεί  σε όλες τις ενορίες  της χώρας εγκύκλιος, με κεντρικό μήνυμα: «Εκκλησία και Επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Μετλα το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα μοιραστεί στους πιστούς ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει 12  ερωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια.

Του Κώστα Πασίση

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγώρας, μιλώντας στο Σκαι και εξηγώντας τι περιλαμβάνει το σχετικό φυλλάδιο  επεσήμανε ότι Οι χριστιανοί δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς από τη στιγμή που βαφτίστηκαν και πήραν το χρίσμα κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να τους ελέγξει.» και ότι η επιστήμη και τα φάρμακα είναι ένα δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο».

Για την Ιερά Σύνοδο ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Έκκληση αλλά και τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας» έκανε νέα έκκληση στο εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας να σπεύσει και να εμβολιαστεί, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Παράλληλα με βίντεο του κάλεσε  εκ νέου τους πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους και να εμβολιαστούν.

Λίγο νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση «θέλει ανοικτά σχολεία» το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον χθες στη Βουλή ψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η τροπολογία που ορίζει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλο το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών πρόνοιας και υγείας.

Ενώ οι νομοθετικές βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής που δίνουν τη δυνατότητα στον υπουργό Υγείας, να επεκτείνει την υποχρέωση εμβολιασμού και σε κατηγορίες επαγγελματιών, ανοίγει νέα κεφάλαια στο «καυτό» ζήτημα της υποχρεωτικότητας.

Έτσι, η έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάλλιστα μπορεί να μεταφραστεί ως η τελευταία, πριν από νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως  θα ληφθούν περί τα μέσα Αυγούστου όταν θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το μέγεθος του τείχους ανοσίας αλλά και τη διασπορά φονικού ιού.

Σε αυτή τη φάση η απόφαση της κυβέρνησης είναι να «επενδύσει» στην πολιτική της πειθούς όλων…

Προαιρετική …υποχρεωτικότητα το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μαξίμου, υπάρχει  δυσαρέσκεια για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της υποχρεωτικότητας του  εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -υποστηρίζουν- αντι να βάλει πλάτη προτιμά τα ήξεις αφίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέει δημοσίως ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο όπλο κατά της πανδημίας και συμφωνεί  με τη γνώμη  πως το νοσηλευτικό  προσωπικό οφείλει να είναι πλήρως  εμβολιασμένο, αλλά την ίδια στιγμή  καταψηφίζει την ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα, όπως έγινε στη Βουλή.

Δηκτικό ήταν και το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Τάσου Γαιτάνη ο οποίος ανάφερε σχετικά: «Στο ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για «προαιρετική υποχρεωτικότητα»! Είναι φανερό ότι «κλείνουν το μάτι» στο αντιεμβολιαστικό κίνημα».

Η άποψη που επικρατεί στο Μαξίμου είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει πλάτη στην πανδημία. Αντίθετα επενδύει στο καταστροφολογικό αφήγημα. Και αναφέρουν ως παράδειγμα τα όσα δήλωσε κατά την επίσκεψη του στο νησί των ανέμων.

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, όμως, φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας.

Για να λάβει την απάντηση από την κυρία Πελώνη: «ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει από την αρχή της πανδημίας το ίδιο ποίημα. Μονίμως προβλέπει μια καταστροφή που δεν έρχεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ