today-is-a-good-day
19 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Προχειρότητα και παντελής έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Προχειρότητα, αιφνιδιασμό και παντελή έλλειψη σοβαρού σχεδίου ακόμη και στη διαχείριση κρίσιμων χρηματοδοτικών πόρων για την ελληνική οικονομία», καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Παπανάτσιου και Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή την τροπολογία που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί ξανά εν κρυπτώ για το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι συνεχείς νομοθετήσεις μόνο με τροπολογίες (!) για ένα τόσο κρίσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η ελλιπέστατη και προσχηματική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, η παντελής απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών όλο αυτό το διάστημα, είναι αποκαλυπτικές της αντίληψής της για τη διάθεση των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης ερήμην της κοινωνίας. Χτες, η κυβέρνηση προχώρησε σε κατάθεση τροπολογίας της τελευταίας στιγμής, σε άσχετο μάλιστα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου».

Ακολούθως, υποστηρίζουν ότι «ενώ μέσα στις επόμενες βδομάδες αναμένεται η χώρα μας να λάβει την προκαταβολή του προγράμματος, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά στη δημιουργία των απαραίτητων δομών για τη διαχείρισή του, ενώ οι επιλογές σε σχέση με αυτές τις δομές δεν διασφαλίζουν την αποτελεσματική, συμπεριληπτική και διαφανή αξιοποίηση των πόρων. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης μας ξαφνιάζουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ