today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Οδηγείτε πάλι τη χώρα σε μνημόνιο

«”Μπίζνα” η οποία κοστίζει 1 δισ. ευρώ» χαρακτήρισε την ανακύκλωση, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ανακύκλωση των αποβλήτων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

 

«Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δασικές εκτάσεις. Μα δεν καταλαβαίνω γιατί να γεμίσουμε με ανεμογεννήτριες τη χώρα; Για να κάνει λεφτά η Γερμανία; Και εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν κατασκευάζουμε εμείς ανεμογεννήτριες;», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε.

 

«Σε ένα βουνό για να πάνε οι ανεμογεννήτριες θα πρέπει να προχωρήσετε σε κοπή των δέντρων. Πώς θα περάσει το φορτηγό που θα μεταφέρει τις έλικες όταν αυτές είναι μήκους 50 μέτρων; Άρα πρέπει να ξηλωθεί το δάσος, που είναι πνεύμονας ζωής για τη χώρα μας. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι ακριβώς νομοθετείτε εδώ».

 

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τεράστια λάθη» και υποστήριξε πως «έρχεται νέο μνημόνιο».

 

«Χαίρεστε στη ΝΔ γιατί πήρατε 4 δισ. ευρώ δανεικά. Μα έχετε ήδη απωλέσει 16 δισ. το 2020 από το έλλειμμα και άλλα 12 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2021. Πώς είναι δυνατόν να χαίρεστε; Και έρχεται η ΝΔ και μας μιλά για ανάπτυξη, ενώ στην πραγματικότητα είναι ξεπούλημα. Και χαιρόσασταν στη ΝΔ για τις προβλέψεις του ΔΝΤ, που κάνει λόγο για ανάπτυξη 3,3% φέτος και εκτόξευση στο 5,4% το 2022. Ξέρετε που οφείλετε η “εκτόξευση”; Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Άρα δεν έχουμε ανάπτυξη μέσω της παραγωγής πλούτου. Αυτή δεν είναι πραγματική ανάπτυξη. Δεν είναι ανάπτυξη από επενδύσεις. Είναι πλασματική ανάπτυξη. Οδηγείτε πάλι τη χώρα σε μνημόνιο. Αυτή την φορά θα υπαχθεί στον γερμανικό ESM. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για τους Έλληνες. Και εσείς θα επιχειρήσετε να κρυφτείτε πίσω από την πανδημία. Αλλά δεν θα φταίει γι’ αυτό η πανδημία, θα φταίει η κακή πολιτική σας. Περιμένατε θετικές αξιολογήσεις από τον Fitch και το ΔΝΤ, αλλά σας ήρθαν αρνητικές. Η οικονομική αποτυχία σας δεν μπορεί να κρυφτεί διεθνώς όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ» σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε:

 

«Χάρηκα, όμως, γιατί το ΔΝΤ στην έκθεσή του κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας bad bank. Είναι αυτό που φωνάζουμε εδώ και 1,5 χρόνο να κάνετε, σας υποβάλλουμε προτάσεις, για να μην χάσουν τα σπίτια τους οι Έλληνες, κατά τα πρότυπα της Αμερικής στις δεκαετίες του ’30 και του ’40, αλλά δεν μας ακούτε. Και ήρθε το ΔΝΤ και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης. Κάντε το επιτέλους για να σωθούν τα σπίτια των Ελλήνων».

 

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων εστίασης και μίλησε για καθυστερήσεις στις εγκρίσεις των αιτήσεων και στην εκταμίευση των ενισχύσεων. «Εκπονήσατε το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων εστίασης μέσω ΕΣΠΑ. Το κεφάλαιο του προγράμματος είναι 330 εκατ. ευρώ και από την έναρξη των αιτήσεων στις 14 Μαΐου έως σήμερα έχουν υποβληθεί 30.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν επιδοτηθεί μόνο 400 με 7,5 εκατ. ευρώ. Ερωτώ λοιπόν, με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των επιχειρήσεων; Με κομματικά κριτήρια; Και πού οφείλονται οι καθυστερήσεις;» σημείωσε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε.

 

«Προειδοποιούμε: Έρχεται κυριολεκτικά σεισμός στην παγκόσμια οικονομία. Η ύφεση θα είναι πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης. Η ανεργία και ο πληθωρισμός θα εκτιναχθούν. Θα υπάρξει έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, σε βαθμό τέτοιο που θα θυμίζει την περίοδο της κατοχής ή τις ημέρες της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι ανάγκη να στηριχτεί η αγροτική οικονομία, η κτηνοτροφία για να ζήσουμε τα παιδιά μας. Αυτή η δήθεν παγκοσμιοποίηση έχει μετατρέψει τις χώρες σε αποικίες χρέους και βορά των ολίγων. Έχει καταστρέψει υγιείς επιχειρήσεις. Έχει οδηγήσει στη φτώχεια την εργασιακή δουλεία, την ανεργία προς όφελος των ισχυρών μονοπωλίων που ανήκουν σε ελάχιστες οικογένειες».

 

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο. «Σαν σήμερα, κύριοι, είχαμε την εισβολή στην Κύπρο. Κανείς εδώ μέσα δεν είπε ούτε μία κουβέντα. Το θέμα όμως είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει τι έφταιξε για την εισβολή. Έφταιξε ο διχασμός από την επταετία, έφταιξε το πραξικόπημα που έγινε στην Κύπρο, έφταιξε ότι ο χουντικός Ιωαννίδης βασίστηκε στις ΗΠΑ, στήριξε τις ελπίδες του στους Αμερικανούς. Και σήμερα έρχεστε εσείς και διχάζετε τους Έλληνες και βασίζεστε στους Αμερικανούς και δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας. Έτσι χάθηκε η Κύπρος, έτσι χάσαμε τα εθνικά μας πολλές φορές, έτσι δώσαμε αφορμή στους Τούρκους να εισβάλουν στην Κύπρο. Αντί να είμαστε ενωμένοι απέναντι στον φασίστα Ερντογάν, διχαζόμαστε σε εμβολιαστές και εχθρο-εμβολιαστές» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε.

 

«Η ζωή μας αλλάζει από εμάς για εμάς. Εμείς θα αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων προς το καλύτερο. Θα τους ενώσουμε. Δεν θα τους διχάσουμε. Εμείς λέμε όχι στις ψευτο-ιδεολογίες αλλά λέμε ναι στον Έλληνα, στον άνθρωπο, με πειθώ, με αγάπη για την πατρίδα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ