today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ιταλία: Αυξάνονται αισθητά τα κρούσματα κορωνοϊού στα τουριστικά θέρετρα

Για να μην προχωρήσει σε νέες απαγορεύσεις, η κυβέρνηση θα αλλάξει τα κριτήρια αξιολόγησης

Αισθητή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα ιταλικά θέρετρα, λόγω της παραλλαγής Δέλτα, καταγράφει ο Τύπος της χώρας.

Στο μικρό νησί της Παντελερία, νότια της Σικελίας, τις τελευταίες δυο ημέρες προέκυψαν 26 νέα κρούσματα. Πρόκειται για μη εμβολιασμένους νέους, οι οποίοι είχαν επιλέξει το γνωστό αυτό θέρετρο για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η «αλυσίδα μολύνσεων», ξεκίνησε από ένα πάρτι σε βίλα.

Στην πόλη Τζέλα, (ο αρχαίος Γέλωτας της Σικελίας) επιβλήθηκε «κόκκινη ζώνη», λόγω 46 κρουσμάτων μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Ριτσιόνε, στην Αδριατική, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα. Δεκαπέντε νέοι, οι οποίοι επέστρεψαν κοντά στο Τορίνο, μετά τις διακοπές τους, προέκυψαν θετικοί στο τεστ ανίχνευσης του ιού και υπάρχει φόβος ότι θα υπάρξουν παρόμοιες περιπτώσεις και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τοποθεσία την οποία επιλέγουν, κάθε χρόνο, πολλοί Ρώσοι και Γερμανοί τουρίστες για την θερινή τους ξεκούραση.

Νέα κρούσματα καταγράφονται και στο παραθαλάσσιο θέρετρο Όστια, είκοσι χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, όπου είκοσι ένας νέοι μολύνθηκαν, με εστία που δημιουργήθηκε σε πολυσύχναστο καφέ μπαρ της περιοχής.

Τα περιστατικά αυξάνονται και στο ξακουστό νησί της Σαρδηνίας. Βάσει των κριτηρίων που ισχύουν μέχρι τώρα, η περιοχή θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε «κίτρινη περιοχή», με επιβολή περιορισμών.

Όπως τονίζουν, όμως, όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για να αποφύγει την επιβολή εκτεταμένων απαγορεύσεων, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να αλλάξει τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης: αναμένεται να σταματήσει να δίνει κύριο βάρος στον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού και να υιοθετήσει, ως κύριο σημείο αναφοράς, τις εισαγωγές ασθενών με covid 19, σε ΜΕΘ και στο σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ