today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Καρότο και μαστίγιο από Βορίδη στους ανεμβολίαστους

Ο κ. Βορίδης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποσυνδεθεί η άρνηση να εμβολιαστούν με όποιες κυρώσεις, ενώ για το μέτρο της αναστολής εργασίας, εξέφρασε την άποψη ότι η διάρκεια ισχύος της θα πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν.

«Θα επιστρέψει στη δουλειά του ο εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά», σημείωσε και τόνισε ότι «εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει».

Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί παραβίαση της σύμβασης εργασίας. Άρα στον ιδιωτικό τομέα δίνει δικαίωμα καταγγελίας, στον δημόσιο τομέα ισχύουν τα των πειθαρχικών διαδικασιών εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση που δεν δίνει δικαίωμα καταγγελίας, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σχετικά με τις συνέπειες όσων εργαζομένων, σε κλάδους όπου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αρνηθούν να εμβολιαστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ