today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γ.Πλακιωτάκης: Το ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του Σήφη Βαλυράκη είναι κοινό

Η δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες

«Το ενδιαφέρον είναι κοινό για την διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκης» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης απαντώντας σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις που του κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή οι διαδικασίες διερεύνησης έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε υπό την επίβλεψη πάντα του αρμόδιου εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, διότι τα πορίσματα της οφείλουν να είναι ακριβή, αντικειμενικά, δίκαια. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της εξιχνίασης της υπόθεσης του Σήφη Βαλυράκη».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε πως έχει «πλήρη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπως και στην ελληνική Δικαιοσύνη». Υπογράμμισε πως οι Λιμενικοί ως «προανακριτικοί υπάλληλοι τελούν πάντοτε υπό τις εντολές και οδηγίες του αρμόδιου εισαγγελέα». Χρειάζεται , ανέφερε ο υπουργός, «να ολοκληρωθεί η διαδικασία». Δεν πρόκειται «για μία απλή υπόθεση. Η Δικαιοσύνη βαδίζει και συγκροτημένα, αλλά και συστηματικά με τον τρόπο που πρέπει».

Σχετικά με την καταγγελία που έχει γίνει από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη για πιθανές ολιγωρίες ή παραλείψεις στη διερεύνηση των αιτίων από πλευράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά και περιμένουμε το αποτέλεσμά της. Ευχήθηκε «σύντομα να έχουμε οριστικές απαντήσεις. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Είναι ο χρόνος που απαιτείται από την προανακριτική διαδικασία αλλά και τις δικαστικές αρχές προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους».

Οι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέροογλου καταλόγισαν ολιγωρία στη διερεύνηση καθώς, όπως ανέφεραν, ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στις 24 Ιανουαρίου του 2021. Στις 16 Απριλίου 2021 εμφανίζεται ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος καταθέτει αυτά που είδε και που δεν οδηγούν στην εκδοχή του ατυχήματος, αλλά της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως ή εξ αμελείας και από τότε, στις 12 Ιουλίου 2021 καλούνται ως ύποπτοι να καταθέσουν ανωμοτί δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ήδη κατονομαστεί και υποδειχτεί ως εμπλεκόμενοι. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε πως «η προανάκριση από το Λιμενικό Σώμα καρκινοβάτησε και πελαγοδρόμησε, με ύποπτο και απαράδεκτο τρόπο. Από την αρχή κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι πρόκειται περί ατυχήματος» σημειώνοντας πως «η οικογένεια του θύματος και ο δικηγόρος της ευθέως έχουν κάνει λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος» και ζήτησε από τον υπουργό εάν θα ελέγξει όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και εάν ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο στο Λιμενικό Σώμα για την τήρηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ