today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Αρχηγός Πυροσβεστικής: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο

«Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι πλέον καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός τού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί, μαζί με τον Εθνικό Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιο Δημακογιάννη και συντονίζουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάσνουν τα 3 με 4 μποφόρ», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει: «Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες, επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ