Γ.Βρούτσης: Ηλίου φαεινότερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και του Τύπου

Eurokinissi

Δριμύ κατηγορώ των βουλευτών της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, Χριστίνας Αλεξοπούλου, Τάσου Μπαρτζώκα, Άγγελου Τσιγκρή και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, κατά του Νίκου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την αποδοχή ή μη της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής να ασκηθεί δίωξη στον πρώην υπουργό για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Είναι “ηλίου φαεινότερο” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του επιχείρησε να συγκεντρώσει όχι μόνο τις τρεις εξουσίες που πηγάζουν από το Σύνταγμα, αλλά και μια τέταρτη άτυπη μορφή εξουσίας, αυτή του Τύπου, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Τόνισε μάλιστα, ότι αντί (ο ΣΥΡΙΖΑ) να βάλει τάξη στην αναρχία των μίντια «παραβίασε τελικά τον νόμο που ο ίδιος έφτιαξε». «Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωκε τον έλεγχο όλων των αρμών της εξουσίας, και όχι την αναβάθμιση και την απεξάρτηση της ενημέρωσης από τον έλεγχο οικονομικών συμφερόντων. Στόχος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειραγώγηση του πεδίου της ενημέρωσης και η κατάργηση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού» είπε ο κ. Βρούτσης.

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου επέκρινε τον κ. Παππά ότι «από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας σας, νομίσατε ότι η ελληνική Πολιτεία σάς άνοιξε μαγαζί και σας ανέθεσε να ντηλάρετε και να κάνετε άουτ-σόρσινγκ». «Σας φάνηκε έτσι πολύ φυσικό να επικοινωνείτε με έναν από τους υποψήφιους, με σκοπό να διευκολύνετε την κατάθεση προσφοράς εκ μέρους του. Θεωρήσατε νόμιμο, εσείς, ένας πολιτικός με το υποτιθέμενο, ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, να επικοινωνείτε με Λιβανέζους αλλά και με ντόπιους επιχειρηματίες για να του χορηγήσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια» προσέθεσε η κυρία Αλεξοπούλου, κατηγορώντας τον κ. Παππά ότι «με δόλο και σκοπιμότητα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενεργούσατε, προκειμένου να επωφεληθείτε οι ίδιοι, μέσω και του αγαπημένου σας εργολάβου, αποκτώντας πρόσβαση σε τηλεοπτική άδεια, με σκοπό την διαμόρφωση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης».

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν είναι πολλά και οι ενδείξεις για την τέλεση της αξιόποινη πράξης τής παράβασης καθήκοντος είναι επαρκείς και σοβαρές», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και προσέθεσε: «Η σημερινή συνεδρίαση μάς δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει απλώς να ξεσκεπάσουμε το ψέμα, αλλά αντίθετα μας ενδιαφέρει να ανυψώσουμε την αλήθεια και την υπεράσπισή της σε ύψιστο κανόνα. Και η αλήθεια είναι ότι οι μεθοδεύσεις του κ. Παππά, που τεκμηριώθηκαν στην Επιτροπή, στοιχειοθετούν τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης του κ. Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, όσο και την ανάγκη διαβίβασης του πορίσματος στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές, για τη διερεύνηση της υπόθεσης Documento».

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής είπε ότι από το υλικό της προανακριτικής προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και συγκεκριμένα ότι «επιχείρησε να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος -στο κόμμα του και στον κ. Καλογρίτσα- με την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας και να βλάψει όλους τους άλλους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά και το κράτος».

Ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης είπε ότι πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Παππάς ελέγχεται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι και για δωροληψία: «Αυτός είναι ο αξιακός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ. Να γιορτάζει γιατί ένας υπουργός του, κατηγορείται μόνο για το ότι έστησε έναν διαγωνισμό και ταυτόχρονα γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι τα πήρε κιόλας».