today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Στ.Καλαφάτης: Η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα, βάζοντας πάνω από όλα την προστασία της υγείας

Τη διαβεβαίωση πως το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων της χώρας έγινε προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και μεριμνώντας για την ενίσχυση του οδικού τουρισμού έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης κατά την επίσκεψή του στο Τελωνείο Προμαχώνα, οι εγκαταστάσεις του οποίου αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη επιπλέον λωρίδων, ώστε η διέλευση να γίνεται χωρίς προβλήματα.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βοήθησε μέσα στην πανδημία, με προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των εκτάκτως λειτουργούντων ξενοδοχείων και των Δημοσίας Χρήσης τουριστικών λεωφορείων. Έθεσε σε εφαρμογή δράση στήριξης των επιχειρήσεων του Τουρισμού που συνολικά μπορεί να φτάνει τα 420 εκ. ευρώ. Άκουσε τη φωνή όσων ασχολούνται με τον οδικό τουρισμό. Άνοιξε τα σύνορα, βάζοντας πάνω από όλα την προστασία της υγείας», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

Νωρίτερα και στο πλαίσιο της περιοδείας του, που ξεκίνησε χθες, στην περιφερειακή ενότητα Σερρών ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακόφυτου και τις Κατασκηνώσεις Σιδηροκάστρου και ξεναγήθηκε από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο στο Λαογραφικό Μουσείο που έχει δημιουργηθεί εκεί. Στη συζήτηση με τον μητροπολίτη τέθηκε το θέμα της συμβολής της Εκκλησίας στην ενημέρωση των πιστών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών. «Είναι και αυτό έργο αγάπης και αλληλεγγύης καθώς σώζει ζωές. Ας προσεγγίσουμε, ένα – ένα τους μεγαλύτερους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο. Αλλά και τα παιδιά μας που άθελά τους μπορεί να γίνονται αναμεταδότες του ιού», εξήγησε.

Η ανάγκη της μαζικής ανταπόκρισης των πολιτών στον εμβολιασμό τέθηκε από τον κ. Καλαφάτη και στην σύσκεψη που είχε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς

«Κάνω έκκληση σε όλους και όλες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο και δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε αναμεταδότες αυτού του φονικού ιού», τόνισε καλώντας τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνδράμουν στην προσπάθεια «να εντοπιστούν οι λόγοι που καθιστούν επιφυλακτικούς κάποιους συμπολίτες μας ως προς τον εμβολιασμό, έτσι ώστε να αναληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες ενημέρωσης».

Κατά την επίσκεψή του, εξάλλου, στη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ο υφυπουργός συνεχάρη «τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πρόσφατη επιτυχημένη παρέμβασή τους στην πυρκαγιά της Νέας Ζίχνης -και όχι μόνον», ενώ ευχαρίστησε «τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον καθημερινό αγώνα τους».

Στη σύσκεψη που είχε με παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στο Επιμελητήριο Σερρών ο υφυπουργός τόνισε ότι «πάνω από 2,7 δισ. ευρώ έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη επιχειρήσεων, παραγωγών και εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στην πανδημία» και «από αυτά τα χρήματα τα 139 εκατομμύρια ευρώ αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών». Όπως διευκρίνισε «εκσυγχρονίζουμε το αρδευτικό δίκτυο Σιδηροκάστρου για το οποίο δίνονται πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ και τρέχουν προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ