today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

COVAX: Κινεζικές εταιρίες συμφωνούν να παράσχουν πάνω από μισό δισεκ. εμβόλια

Η συμμαχία GAVI ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε δύο συμφωνίες προαγοράς με τις κινεζικές Sinopharm και Sinovac για την παροχή έως 550 εκατ. εμβολίων κατά της COVID-19 στο πρόγραμμα COVAX.

Οι νέες συμφωνίες περιλαμβάνουν έως 170 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Sinopharm και έως 380 εκατ. δόσεις του σκευάσματος της Sinovac, έως τα μέσα του 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Sinovac επιβεβαίωσε τη συμφωνία σε ανακοίνωση.

«Οι συμφωνίες, που έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα θέτει αυξανόμενο κίνδυνο στα υγειονομικά συστήματα, θα αρχίσει να καθιστά 110 εκατ. δόσεις άμεσα διαθέσιμες σε συμμετέχοντες του μηχανισμού COVAX, με δυνατότητα για πρόσθετες δόσεις», ανέφερε η GAVI σε ανακοίνωση.

Ο COVAX, που διανέμει εμβόλια σε φτωχότερες χώρες, πασχίζει να τηρήσει τις αρχικές του δεσμεύσεις εν μέσω προβλημάτων με τις ινδικές εξαγωγές, γεγονός που έχει αναγκάσει πολλές χώρες να ‘παγώσουν’ τα προγράμματα ανοσοποίησης στις αρχικές τους φάσεις.

Ωστόσο, αυτή η νεότερη πρόβλεψη για προμήθειες δείχνει ότι το πρόγραμμα οδεύει προς τη διανομή άνω των 2 δισεκ. δόσεων έως τις αρχές του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ