today-is-a-good-day
19 C
Athens

Τατζικιστάν: Πέντε νεκροί από σεισμό 5,9 βαθμών

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμό 5,9 βαθμών, που έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Ντουσαμπέ και σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο ανατολικό τμήμα του Τατζικιστάν, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας αυτής της κεντρικής Ασίας.

“Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 07:14 τοπική ώρα (05:14 ώρα Ελλάδος) εντοπίστηκε 165 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ντουσαμπέ. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους”, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

“Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Khovar, το οποίο επικαλέστηκε την ακαδημία επιστημών της χώρας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν κάτοικοι χωριού της περιοχής Τατζικαμπάντ. “Σπίτια και το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστησαν εν μέρει ζημιές” σε τρία χωριά αυτής της περιοχής, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 220 χιλιομέτρων ανατολικά της Ντουσαμπέ.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν έδωσε εντολή για την σύσταση επιτροπής έρευνας υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, διευκρινίζουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ