today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

MέΡΑ25: Τακτική αναδίπλωση της κυβέρνησης για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι «σε τακτική αναδίπλωση προχώρησε η κυβέρνηση με την αναβολή της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, γεγονός που αιφνιδίασε μέχρι και κυβερνητικούς βουλευτές». Η αναβολή αυτή, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, «δεν προέρχεται από τις αντιδράσεις του κόσμου στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση αλλά από το γεγονός πως τα νούμερα δε βγαίνουν».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό, όπου οι εισφορές των εργαζομένων καλύπτουν τις συντάξεις, σε ατομικό, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην εγγύηση των συντάξεων, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει το πώς αυτό και με ποιους πόρους θα καταστεί εφικτό, παρά τα συνεχή ερωτήματα». Το κενό αυτό, επισημαίνει το ΜέΡΑ25, προφανώς και έγινε αντιληπτό από τις Βρυξέλλες όπου φαίνεται να προκρίνουν την επιβολή νέου φόρου που θα καλύπτει αυτό το κενό.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης, ότι «δεδομένου πως η κυβέρνηση επιμένει στη μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε ατομικό, κάνοντας το δώρο στις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και Funds, ενώ παράλληλα έχει δεσμευτεί στη μείωση της φορολογίας, την ανάγκασαν σε μια προσωρινή υπαναχώρηση ώστε να κερδίσει λίγο χρόνο για να λύσει αυτό το γόρδιο δεσμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ