today-is-a-good-day
20 C
Athens

«Γενναιόδωρη» η UEFA για τους γαλλικούς συλλόγους

Όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων, έτσι και με αφορμή το EURO 2020, η UEFA καλείται ν’ αποζημιώσει τους συλλόγους, που έχουν έναν ή περισσότερους παίκτες στο τουρνουά.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, αποζημιώνει τους συλλόγους με έως και 9.000 ευρώ την ημέρα και ανά παίκτη από την πρώτη ημέρα της συγκέντρωσης των εθνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό και όπως αποκαλύπτει η «Sportune», 10 σύλλογοι της Ligue 1 θα μοιραστούν το ποσό των 7,54 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι είχε μόνο έξι αντιπροσώπους στην διοργάνωση, η Παρί Σεν Ζερμέν θα εισπράξει το μεγαλύτερο… κομμάτι της «πίτας», χάρη στην καλύτερη πορεία των παικτών της, όπως ο Βεράτι και ο Φλορέντσι που έφθασαν μέχρι τον τελικό, όπου αύριο (11/7, 22:00) θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Οι «πρωτεουσιάνοι» θα βάλουν στα ταμεία τους 1,97 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που διατέθηκε από την UEFA σε σύλλογο της Ligue 1. Παράλληλα, η Λιλ, που είχε οκτώ εκπροσώπους στο τουρνουά, θα λάβει 1,71 εκ. ευρώ, η Λιόν θα εισπράξει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διανεμηθούν στις Μονακό, Νίς, Μαρσέιγ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ