today-is-a-good-day
17 C
Athens

Αυστραλία: Ρεκόρ κρουσμάτων για δεύτερη ημέρα στη Νέα Νότια Ουαλία

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε σήμερα την μεγαλύτερη αύξηση σε μια ημέρα των εγχώριων κρουσμάτων του  κορονοϊού για φέτος, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό στο πρόσφατο ξέσπασμα πλησιάζει τους 500.

Το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, σε σύγκριση με τα 44 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα, τα οποία αποτελούσαν επίσης αριθμό ρεκόρ για φέτος. Οι 26 από αυτούς που συγκαταλέγονται μεταξύ των νέων κρουσμάτων πέρασαν χρόνο στην κοινότητα ενώ πιστεύεται ότι μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

“Όταν υπάρχουν 26 ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη προτού υπάρξει βελτίωση”, σημείωσε η Μπερετζικλιάν.

Αυτήν την περίοδο 47 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται, οι 19 από τους οποίους είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών. Επίσης 16 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ